SOS: warme dagen in een pelsje

Vergeet tijdens deze warme dagen zeker de kat niet! In tegenstelling tot honden, zijn de meeste katten niet zo gek op een plonsje. Maar met onderstaande tips maak je het je pluizige viervoeter wel een pak draaglijker.

  • Water: zet wat extra waterbakjes en ververs ze minstens dagelijks. Waar drinkt jouw kat het liefst uit? Je kan verschillende alternatieven aanbieden op meerdere plaatsen in huis: een glazen kom, keramiek of kunststof. Er zijn ook waterfonteintjes op de markt die je kat kunnen stimuleren om voldoende te drinken.
  • Hou het binnen zo koel mogelijk: hou ramen, deuren en gordijnen gesloten. Een beschutte ruimte vormt de ideale plaats voor een siësta.
  • Relax! Intensieve speelsessies zijn geen aanrader bij tropische temperaturen! Schenk je kat de nodige aandacht op een rustige manier. Misschien tijd voor die ontspannende borstelbeurt?
  • Buitenkat? Voorzie ook dan extra waterbakjes én een frisse schuilplaats in de schaduw! Hou je kat extra in de gaten en haal hem binnen op het warmste moment van de dag. Voor witte katten is zonnecrème smeren een must.

Let op: bij een zonnesteek (o.a. hijgen, verhoogde hartslag en ademhalingsmoeilijkheden of hyperventilatie) raadpleeg je best je dierenarts!

Keep it cool!