Kopjes Amsterdam

Op zo’n half uurtje wandelen van centrum Amsterdam vinden we kattencafé Kopjes. Deze fijne zaak heeft een hoog vintage-gehalte en werd opgestart via crowdfunding. De huisgemaakte ijsthee en citroen- amandeltaart zijn een echte aanrader, al zijn we hier voornamelijk voor de katten. Het is een warme dag dus tijdens ons bezoekje om 14u30 hielden de meeste dieren een siësta. We tellen 8 viervoeters, de ene al wat beter verstopt dan de andere, die allemaal geadopteerd zijn uit de plaatselijke asielen.

Je kan hier als klant geen katjes adopteren en dat is hier een bewuste keuze om geen extra stress te creëren binnen de groep. Desondanks staan de dames hier wel helemaal achter de adoptie van asielkatten en willen ze iedereen laten zien hoeveel moois deze katten te bieden hebben. Ze brengen dit ook op een leuke manier aan bij de klanten.

Wat ons wel opviel was het lage tafeltje achteraan de zaak, waar onze hapjes geserveerd worden op ooghoogte van de poezels. Was er net een nieuweling toegekomen met overgewicht die op dieet stond en met een hongerige blik naar ons taartje toeliep (kennen we niet allemaal dat gevoel een beetje?), maar een corrigerende tik kreeg nog voor we ons bordje wegnamen. Dat vonden we niet zo leuk (en de kat waarschijnlijk ook niet). Misschien hadden een hoger tafeltje en het gewoon oppakken en verplaatsen van de kat ook wel volstaan?

De 2 waterfonteintjes voor de katten vonden we top! Zeker een must op warme dagen. Met de leuke shop vooraan stap je hier met een leuk gevoel buiten.

Kopjes
Marco Polostraat 211
1057 WK Amsterdam

Reservatie aangeraden