De kattenbak

Het “noodzakelijk kwaad” als je een kat in huis haalt: de kattenbak. Jawel, poeslief heeft haar eigen toiletje nodig. Voorzie altijd 1 kattenbak meer dan het aantal katten je in huis hebt. Heb je 2 katten? Voorzie dan zeker 3 kattenbakken om conflicten en ongelukjes te vermijden. Maar wees gerust: vandaag de dag zijn er heel wat moderne en “esthetisch verantwoorde modellen” op de markt in allerlei vormen en kleurtjes. Ook voor gezinnen met kleine kinderen en/of honden bestaan er nu speciale “kind- en hondproof” kattenbakken. Om nog maar te zwijgen van het aanbod kattenbakverbergers. Ja hoor, het kan heel stijlvol allemaal!

Zet je kattenbak steeds op een rustige plek (geen doorgang!) en zet ze verspreid in je huis. Vullingen met geurtjes zijn voor ons wel tof, maar de kat vindt dat meestal maar niets. Dagelijks onderhoud is wel een must. Beeld je in dat wij het toilet meer dan 24u niet zouden doortrekken… 😉

Blijven de ongelukjes zich opstapelen? Dan is er mogelijk meer aan de hand.. Wacht niet te lang en contacteer ons voor advies!